Meerssense stichting over oorlog: ‘erg veel vraag naar hulpmiddelen’

De oorlog in Oekraïne zorgt ervoor dat er veel meer behoefte is aan bedden, kussens, lakens, medicijnen en levensmiddelen. Dat laat de Meerssense Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) weten in het praatprogramma Uitgelicht. De Stichting levert momenteel met name goederen aan Moldavië, dat grenst aan Oekraïne. Vanuit Oekraïne komen in Moldavië dagelijks 16.000 vluchtelingen aan die moeten worden voorzien van diverse spullen. Voorzitter Roel Boer van SMHO laat weten dat er ‘erg veel vraag naar hulpmiddelen is’.

Roel Boer voorzitter SMHO over Oekraïne

Instellingen
Sinds 1989 is de stichting actief in Meerssen en richt zich op landen in Oost-Europa die hulp nodig hebben. Het gaat dan vooral om ziekenhuizen en scholen die een tekort hebben aan bedden, dekens, kussens en medicijnen. SMHO krijgt deze goederen van onder andere het MUMC en andere zorginstellingen. Ook vindt er financiële ondersteuning plaats.

Meer vraag
SMHO merkt dat afgelopen week veel meer vraag vanuit Moldavië komt. Niet alleen bedden en medicijnen, maar er is ook toenemende vraag naar spullen voor persoonlijke hygiëne zoals zeep en shampoo. Daarnaast transporteert de organisatie ook lang houdbare voedselproducten zoals rijst en pasta. Eerder mochten er geen voedselproducten de Moldavische grens passeren, maar daar is nu door de autoriteiten een uitzondering voor gemaakt.

Lees vorig bericht

Bouwbord onthulling en informatiebijeenkomst Centrumplan Ulestraten Fase 2

Lees volgend bericht

Burgerraadpleging is ’toppunt van democratie’ voor partij KIJK!!!