IVN wandeling beleef de lente rondom Bemelen

Op zondag 13 maart 2022 vindt de seizoen excursie van IVN Meerssen plaats. Dit keer gaan de wandelaars de lente beleven rondom het dorpje Bemelen. Onderweg wordt er gewandeld op bos- en kabouterpaadjes, struinen hellingen op en af, lopen door weilanden en zien tussendoor het uitzicht op het plateau van Margraten.

Lentebodes
Het speenkruid staat al te pronken met zijn gele bloemetjes en de sneeuwklokjes met zijn witte bloemetjes. Ook de diverse groenblijvende varens sieren de taluds van de holle paadjes. Zou de bosanemoon, daslook, aronskelk of maarts viooltje al bloeien? Ook is er aandacht naar wat de natuur in de lente nog meer te bieden heeft. Wat te denken van de wilgentakken ofwel de katjes of het ontluikende groen aan de bomen of meidoornhagen? Horen de wandelaars het lentegeluid van de tjiftjaf en horen of zien ze het winterkoninkje of de specht?

Vertrek
De wandeling vertrekt zondag 13 maart om 09:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 09:30 uur bij de groep aan te sluiten bij de parkeerplaats van het gemeenschapshuis van Bemelen vlakbij de kerk aan de Oude Akerstraat 52, Bemelen. De paden zijn modderig dus stevige wandelschoenen zijn noodzakelijk. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en deelname is gratis. De gidsen zijn: Riekie Notten (tel. 043-3645416) en Wil Lemmens (tel. 0653654590).

Lees vorig bericht

Gemeentehuis vanaf april ook weer op vrijdagochtend geopend

Lees volgend bericht

Frans Lemeer exposeert in Kunsthuis Artistiek Meerssen