Gemeenten Beek en Meerssen tekenen convenant aanleg glasvezel met DELTA Fiber Netwerk

Wethouder Hovens en directeur Grootenboer ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

De wethouders Hub Schoenmakers van de gemeente Beek, Peter Hovens van de gemeente Meerssen en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk hebben een samenwerkingsovereenkomst, voor de aanleg van glasvezel in een aantal buurtschappen in beide gemeenten, ondertekend. DELTA Fiber Netwerk is vorig jaar gestart met de uitrol van een glasvezelnetwerk in Zuid-Limburg. In maart 2022 start de glasvezelcampagne in Beek en Meerssen.

Snel glasvezelnetwerk
Alle partijen zijn verheugd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Wethouder Peter Hovens van de gemeente Meerssen: “Voor de gemeente Meerssen is het belangrijk dat ook onder andere Brommelen, Geulle aan de Maas, Schietecoven en Waterval worden voorzien van een snel glasvezelnetwerk. Met glasvezel worden de inwoners aangesloten op een duurzaam netwerk van de toekomst”.

Informatie campagne via brief
Directeur Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeenten “waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van de gemeenten van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces.” Zodra de glasvezelcampagne start, worden inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting persoonlijk geïnformeerd via een brief.

Foto: Gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

Lezingencyclus ‘De geschiedenis van Oekraïne in Midden-Europa’

Lees volgend bericht

PGM Het Origineel wil hondenbelasting afschaffen en andere bestuurscultuur