PGM Het Origineel wil hondenbelasting afschaffen en andere bestuurscultuur

PGM het Origineel wil de hondenbelasting afschaffen en proefprojecten in het leven roepen om burgers zelf het groen te laten onderhouden. Dat schrijft de partij in hun verkiezingsprogramma. Ook wil de partij dat de bestuurscultuur anders wordt.

Toerisme
Het Origineel wil meer aandacht hebben voor dorpsontwikkelingsplannen. Ook wil de partij zich inzetten om het inkomen van de gemeente te verhogen door meer woningen te bouwen en het toerisme in Meerssen uit te breiden. De nieuwe woningen die gebouwd moeten worden moeten vooral levensloopbestendig worden.

De eerste 10 namen van PGM het Origineel

Over Het Origineel
De partij deed in 2018 voor het eerst mee aan de verkiezingen. Luc Volders richtte de partij op nadat hij vertrok bij Partij Groot Meerssen. Tijdens de verkiezingen in 2018 behaalde de partij twee zetels. Het Origineel belandde in de coalitie en Volders werd wethouder. In 2019 kreeg Volders een hersenbloeding en moest zijn taken neerleggen. Remco Vertommen werd benoemd als vervangend wethouder. In 2020 strandde de coalitie na de politieke crisis rondom een herindeling. Het Origineel belandde in de oppositiebanken. Remco Vertommen is de lijsttrekker voor de partij

Beter onderhoud
In het verkiezingsprogramma staat ook dat de partij proefprojecten wil opzetten waarbij burgers het groen in hun eigen straat helpen onderhouden, “op bijvoorbeeld doedagen met buren, om samen te werken naar meer vergroening en, beter onderhoud, maar ook meer saamhorigheid.”

Niet van deze tijd
De trottoirs liggen in onze gemeente er slecht bij, vindt het Origineel. De partij wil dat dit aangepakt wordt. Het Origineel wil ook dat de hondenbelasting wordt afgeschaft, de partij vindt het niet meer van deze tijd.

Dichtgetimmerd
Ook vindt het Origineel dat de bestuurscultuur anders moet. De partij wil geen dichtgetimmerde bestuursakkoorden en vindt dat het gemeentebestuur zichtbaarder moet zijn. Ook moeten raadsvergaderingen strakker en effectiever.

Lees vorig bericht

Gemeenten Beek en Meerssen tekenen convenant aanleg glasvezel met DELTA Fiber Netwerk

Lees volgend bericht

Extra tv-uitzendingen vanwege gemeenteraadsverkiezingen