Eerste kiezers naar de stembureaus

De stembussen zijn geopend en de eerste kiezers hebben hun stem uitgebracht. Vanaf maandagochtend half acht zijn verschillende stembureaus in bijna alle kernen geopend.

Keuze
Meerssenaren hebben dit jaar keuze uit vijf partijen met in totaal 67 kandidaten. De stemmen die op maandag en dinsdag worden uitgebracht worden woensdag geteld en diezelfde avond 21:00 uur bekendgemaakt. De stemmen die op woensdag worden uitgebracht worden woensdagavond na 21:00 uur geteld.

Kwetsbaren
Voor de kiezers die in Beukeloord, Avé Maria of de wilgenhof wonen is er een mobiel stembureau ingericht dat bij de zorgcentra komt. Dit stembureau is alleen bestemd voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid.

Uitslagen
De uitslagenavond is live te volgen via Meer Vandaag. De uitzending start om 20:30 uur vanuit de Stip in Meerssen. In die uitzending worden alle uitslagen bekendgemaakt en zijn er ook gesprekken met de lijsttrekkers.

Lees vorig bericht

Extra Meer Actueel in verband met gemeenteraadsverkiezingen

Lees volgend bericht

Prokkelduo ontvangt kiezers in gemeentehuis