Startsein landschapsbegraafplaats en islamitische begraafplaats Ulestraten

Op 26 en 27 maart geven de open dagen het startsein voor de nieuwe landschapsbegraafplaats in Ulestraten. Deze landschapsbegraafplaats is een nieuwe, groene begraafplaats waar alleen graven uitgegeven worden voor onbepaalde tijd: eeuwige graven. 

Landschapsbegraafplaats
Dit gebied is een voormalig agrarisch perceel, ingericht als natuurcompensatiegebied, waar een afwisselend cultuurlandschap is gevormd. De begroeide grondwallen die het gebied doorkruisen, hebben voor een indeling gezorgd met hele verschillende landschapskamers: bloemenweide, fruitboomgaard, kersentuin en beukenbos. De landschapsbegraafplaats, een initiatief van uitvaartondernemer Walpot, beantwoordt de stijgende vraag naar landelijke en groene begraafplaatsen waar geen verlenging of onderhoudsverplichting geldt. Deze vorm van begraven past in de wens om – waar mogelijk – milieuvriendelijke keuzes te kunnen maken.  

Islamitische begraafplaats 
Een deel van de landschapsbegraafplaats is ingericht als islamitische begraafplaats. Dit is de eerste echte islamitische begraafplaats in Limburg. Deze begraafplaats is opgezet in samenwerking met de stichting Mekbara Islamia Limburg. Walpot en deze stichting hebben de krachten gebundeld om te voorzien in de groeiende behoefte aan islamitische begraafplaatsen in Nederland. Voor veel moslims is – zeker in coronatijd – begraven in het land van herkomst niet altijd wenselijk en is een grafrecht waarbij de huurperiode afloopt geen optie.

Kennismaken op de open dagen
Op de open dagen kan het publiek kennismaken met het gebied en de verschillende plannen. Men kan een rondwandeling doen, informatie krijgen over de begraafplaats, over milieuvriendelijke uitvaarten, over islamitische uitvaarten en over de status van het nog te bouwen ecologische uitvaartcentrum. Ook is er gelegenheid om op het overdekte terras een kop koffie of thee te drinken. De open dagen worden op beide dagen gehouden van 11:00 uur tot 16:00 uur. Aanmelden is niet nodig en er is parkeergelegenheid op het terrein zelf. Landschapsbegraafplaats Walpot, Langs de Gewannen 20, Ulestraten.

Lees vorig bericht

Stembureaus door heel Meerssen geopend

Lees volgend bericht

De stemmen van maandag en dinsdag worden geteld