Dit kan de nieuwe gemeenteraad worden

Alle stemmen zijn geteld, Lokaal DNA is de grootste partij van Meerssen. De partij krijgt zes zetels, maar het is vrijwel zeker dat de partij één restzetel krijgt en daarmee op zeven zetels uitkomt. Ook het CDA, zou één restzetel krijgen. Hieronder staat de volledige zetelverdeling. Maar wie komen er in de gemeenteraad? Degene met de meeste stemmen krijgen recht om zitting te nemen in de gemeenteraad, of die ook daadwerkelijk de raad ingaan is nog onduidelijk. We zetten het voor u op een rij.

Partij Lokaal DNA met voorman Bjorn Molling krijgt waarschijnlijk zeven zetels. Hay Dolmans, de nummer twee, heeft 599 stemmen behaald. Gevolgd door Björn Hendriks, Bert Ummels, Inge Smeets, Nicole Ramakers en Stan Schrouff. Bij Lokaal DNA zijn er geen verschuivingen door de aantal stemmen.

Bij BRUG-M zijn die er wel. Jan Gulikers behaalde de meeste stemmen tijdens deze verkiezingen. 931 stemmers kleurden zijn vakje rood. De kandidaten Tiny Gorissen, Jacques Arnts en Gerrit van der Bijl hebben een plek in de raad bemachtigd. De nummer vijf Rene Gerards heeft minder stemmen gehaald dan de nummer acht van BRUG-M, Machiel Lucassen. Hij behaalde 145 stemmen en zou daardoor recht hebben op de vijfde zetel. Of Lucassen ook daadwerkelijk de raad ingaat is nog niet duidelijk.

Partij KIJK!!! heeft 12 stemmen te weinig gekregen om nog één restzetel te krijgen. Daardoor verliest de partij één zetel en komt uit op twee. Andreas Pohle en Gea Meijers, de nummer één en twee van de partij zullen in de gemeenteraad komen.

Bij het CDA haalt de nummer twee van de lijst, Agnes Jonkhout, meer stemmen dan lijsttrekker Jack Aarts. Jonkhout heeft 320 stemmen gehaald, Aarts 166. Het CDA heeft één zetel gehaald, maar krijgt ook één restzetel. Het CDA weet het verlies daardoor tot één zetel te beperken.

PGM het Origineel wordt een eenmansfractie. Lijsttrekker Remco Vertommen wist de meeste stemmen te behalen. Luc Volders, de nummer vijf van de partij, heeft 143 stemmen bemachtigd.

Zo zou de gemeenteraad er uit komen te zien op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag:

Lokaal DNA
Bjorn Molling
Hay Dolmans
Björn Hendriks
Bert Ummels
Inge Smeets
Nicole Ramakers
Stan Schrouff

BRUG-M
Jan Gulikers
Tiny Gorissen
Jacques Arnts
Gerrit van der Bijl
Machiel Lucassen

KIJK!!!
Andreas Pohle
Gea Meijers

CDA
Jack Aarts
Agnes Jonkhout

PGM het Origineel
Remco Vertommen

Lees vorig bericht

Extra Meer Actueel 17-3-2022 – 18:00

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #25: Tweestrijd pakt voor beide goed uit