Gemeente: 13 Oekraïense vluchtelingen in Meerssen

Op dit moment zijn er 13 Oekraïense vluchtelingen in Meerssen. Dit laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad. De vluchtelingen zijn opgevangen bij een bekende of familielid van de vluchtelingen. Afgelopen weekend is ook een Oekraïens gezin opgenomen in een B&B in Meerssen.

Langere termijn
Welzijnsinstelling Trajekt gaat contact opnemen met de vluchtelingen. De gemeente gaat ook kijken of er opvang geregeld kan worden voor langere termijn. De Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft op dit moment 1000 opvangplekken beschikbaar.

Doorstroom
De vluchtelingen worden eerst opgevangen in doorstroomlocaties zoals het MECC in Maastricht of Glanerbrook in Geleen. Vervolgens worden de Oekraïners doorgestuurd naar opvanglocaties. “Het gaat hierbij om locaties zoals leegstaande verzorgingstehuizen, vakantiewoningen en panden die relatief snel op te tuigen zijn als woning”, schrijft het college in de brief.

Lees vorig bericht

Van Voor en Zo kleding en speelgoedbeurs

Lees volgend bericht

Dansende zusjes treden op tijdens Koningsdag Maastricht