College roept Tweede Kamer op schaderegeling tegemoetkoming schade te verbreden

Het college van burgemeester en wethouders van Meerssen roept de Tweede Kamer op om de regeling rondom de Wet tegemoetkoming schade (Wts) te verbreden. De Wts vergoedt schade aan onder meer bijgebouwen, opritten en schuren niet. Ook schade aan bijvoorbeeld campers, scooters of caravans worden niet vergoed. Schade aan personenauto’s wordt wel vergoed. Doordat de Wts deze schade niet vergoedt zijn volgens de gemeente veel gedupeerden van de wateroverlast in een financieel problematische situatie terecht gekomen.

Inflatie
Tijdens de wateroverlast in 2021 kondigde premier Mark Rutte aan dat er een ruimhartige schadevergoeding zal komen. “Het begrip ruimhartig (zoals de Minister-president vlak na de
watersnoodramp heeft aangekondigd) dat voor de hulp bij de schadevergoeding werd aangekondigd is voor vele gedupeerden bovendien onderhevig aan een hoge inflatie”, schrijft het college in de brief.

Taxatie
De gemeente geeft in de brief een voorbeeld. Op 1 februari dit jaar is er een rondgang gemaakt bij 57 huizen. In totaal waren er 16 schademeldingen bij deze woningen. De totale taxatie kwam uit op 181.300 euro. “Het laagste bedrag was 600 euro, het hoogste 30.000 euro. Er is geen Wts toekenning te verwachten op basis van huidige regeling”, aldus de gemeente in de brief.

Lees vorig bericht

Bibliotheek Meerssen zoekt nieuwe voorzitter

Lees volgend bericht

Oud-raadslid en ere-voorzitter RVU Jef Maenen (85) overleden