Groep Bundenaren naar Oekraïne om hulpgoederen te brengen

Een groep Bundenaren zijn zaterdagavond vertrokken naar de Oekraïense grens om hulpgoederen te brengen. Vier busjes volgeladen met medicijnen, kleding en voedsel zijn vertrokken naar het door oorlog geteisterde land. “We zagen het op tv en we wilden iets doen. Toen zei mijn man: begin maar met een inzamelingsactie, dan gaan wij het wel brengen”, vertelt Vera Daenen.

Grens
“We gaan het land zelf niet in, wel naar de grens. We willen de mensen echt helpen. Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat. Maar heel veel druppels zorgen wel voor een flinke bui”, vertelt Ken Bekkers, een van de reizigers naar de grens.

Vluchtelingenopvang
De groep is zaterdagavond vertrokken, na een reis van twaalf uur zijn ze bij de grens aangekomen. Zondagavond of maandagochtend zijn alle reizigers weer terug. “We proberen naar een vluchtelingenopvang te komen. Daar willen we ze voorzien van spullen”, vertelt Bekkers. “De precieze plek heb ik op de TomTom en mijn telefoon staan. Maar het uitspreken kan ik niet”, zegt Bekkers lachend.

Lees vorig bericht

Luc Volders laat politiek achter zich

Lees volgend bericht

Halfvastenbal en receptie Sjots en Sjeif