Luc Volders laat politiek achter zich

Oud-wethouder en oprichter van de partij PGM het Origineel, Luc Volders, heeft zich nogal kritisch uit gelaten over de voorbije gemeenteraadsverkiezingen; “Het is een tweestrijd geworden tussen de twee partijen die de vorige keer ook al de grootste waren en die kun kieslijst goed gevuld hadden”, aldus Volders. Hij constateert dat zijn partij zich waarschijnlijk niet goed genoeg gepresenteerd heeft omdat vrijwel iedere kandidaat minder heeft gescoord op een uitzondering na.

Bunde
Volders noemt het opmerkelijk dat vooral de bevolking uit Bunde het massaal heeft laten afweten.
Er was voor Bunde een kandidaat-wethouder van Het Origineel, maar die is onvoldoende gesteund. Volders vindt het jammer dat hij moet constateren dat deze kandidaat deel heeft uitgemaakt van het dagelijks bestuur van zijn partij en hem niks te veel was voor Bunde.

Afscheid
Volders zelf heeft 140 stemmen weten te bemachtigen, een stuk minder dan vorige verkiezingen als lijsttrekker. Hij ziet het dan nu ook als een afsluiting van zijn politieke loopbaan waar hij met voldoening op terug kijkt. “Ik ben niet meer de persoon die ik was al ben ik er van overtuigd dat ik mijn taken als raadslid nog zeer wel had kunnen voldoen, maar het mag niet zo zijn, en daar heb ik vrede mee”. Zo laat hij weten.

Lees vorig bericht

Kunstzinnig Meerssen: 125ste geboortedag Charles Eyck

Lees volgend bericht

Groep Bundenaren naar Oekraïne om hulpgoederen te brengen