Lokaal DNA, KIJK!!! en CDA gaan verder onderhandelen over coalitie

De partijen Lokaal DNA, KIJK!!! en CDA gaan onderhandelen over het voortzetten van de coalitie. Dat doen ze nadat maandagavond alle partijen bijeen kwamen over de coalitievorming. Lokaal DNA, de grootste partij, heeft daaruit opgemaakt dat er voldoende steun is om de gesprekken over de voortgang van de huidige coalitie op te starten. De partijen hebben in de nieuwe gemeenteraad samen elf zetels, hetzelfde aantal zetels als de partijen hebben in de aftredende gemeenteraad.

Coalitieakkoord
De partijen gaven tijdens de bijeenkomst hun visie over het tot stand brengen van een nieuwe coalitie. Daarnaast konden alle partijen aandachtspunten meegeven voor het maken van het nieuwe coalitieakkoord.

Verschillen
Tijdens de bijeenkomst werd nog gesproken over een mogelijke coalitie tussen Lokaal DNA en BRUG-M. De twee winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen verschillen van toekomstvisie op een aantal vlakken, waaronder de toekomst van Meerssen.

Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd hoe een coalitie wordt gevormd:

Lees vorig bericht

Zonnepark op Maastricht Aachen Airport

Lees volgend bericht

Gedupeerden overstroming moedeloos: ‘Regels schadevergoeding te streng’