18 Oekraïense vluchtelingen in Meerssen, gemeente keert al leefgeld uit

Er zijn in Meerssen op dit moment 18 Oekraïense vluchtelingen. Vooruitlopend op het landelijke leefgeld, heeft de gemeente al cash leefgeld uitgekeerd aan deze vluchtelingen. De gemeente verwacht dat Oekraïense kinderen snel naar school kunnen gaan en worden er ontmoetingsmomenten georganiseerd.

Langere termijn
De gemeente werkt achter de schermen aan opvangplekken voor de langere termijn. De verwachting is dat op korte termijn hierover meer informatie komt. Het aantal opvangplekken in Zuid-Limburg neemt de komende weken langzamer toe dan verwacht.

Vrijwilligers
De vluchtelingen in Meerssen zijn ingeschreven bij de gemeente. Ook heeft welzijnsorganisatie Trajekt contact opgenomen met alle vluchtelingen. “Daarnaast zien we dat de inzet van diverse vrijwilligers van groot belang is om bijvoorbeeld met een vluchteling de tandarts te bezoeken, te tolken of samen met vluchtelingen de benodigde spullen te regelen. We zijn hier als gemeente erg dankbaar voor”, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Lees vorig bericht

Wordt het G-team van SV Meerssen kampioen?

Lees volgend bericht

Besluit ontmoetingsplek en trapveldje Amicitasterrein opgeschort