Na 42 jaar stopt Slijterij Bernard Rekko: ‘Nooit met tegenzin gewerkt’

Slijterij Bernard Rekko is na 42 jaar gestopt. De eigenaar gaat met pensioen. Afgelopen zaterdag was de laatste dag dat de slijterij open was. “Open gegeven moment ontdek je dat er meer is dan alleen werken”, vertelt Rekko. Ik ben nooit met tegenzin gaan werken. Ik zeg vaak tegen mijn klanten dat ik een kroeg heb, alleen wordt er niet hier gedronken, maar thuis.”

Verandering
In de 42 jaar dat Rekko de slijterij beheerde zag hij hoe het werk veranderde. “Toen ik de slijterij van mijn vader en moeder overnam waren er nog heel veel cafés. Het thuisgebruik was heel summier, daar heb ik geluk mee gehad. Het is erg veranderd”, blikt Rekko terug. “Een slijterij heeft nu ook meer verschillende soorten dranken. Vroeger waren er vier wijnen en werd er één soort bier verkocht. Nu is er een verscheidenheid van bieren en wijnen, dat is ongelofelijk.”

Lees vorig bericht

Besluit ontmoetingsplek en trapveldje Amicitasterrein opgeschort

Lees volgend bericht

RKUVC ontvangt financiële bijdrage van Animato Meerssen