Vleermuisexcursie in De Dellen en het Meerssenerbroek

In het hellingbos van De Dellen en het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek tussen Meerssen en Houthem is het lente. Overdag is er de zang van vogels die druk in de weer zijn om hun territorium af te bakenen en te zorgen voor nageslacht. De nacht is voor de uilen die nu al jongen kunnen hebben en vleermuizen.

Vleermuizen
De onderaardse mergelgroeven in Zuid-Limburg zijn bekende vleermuisverblijfplaatsen. Door de constante temperatuur en hoge luchtvochtigheid zijn deze bij uitstek geschikt om er te overwinteren. Nu het voorjaar weer is aangebroken hebben de vleermuizen de mergelgroeven verlaten en maken zij zich vooral nuttig. Ze verorberen per vleermuis duizenden kleine insecten per nacht. Bij de wandelpaden zijn ongetwijfeld gewone dwergvleermuizen te horen en boven het water van de Geul zullen met een beetje geluk watervleermuizen vliegen. Een unieke gelegenheid om meer te weten te komen over vleermuizen en ze nog te zien ook.

Nachtelijke excursie
De vleermuisexcursie op donderdagavond 14 april start om 20:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur. In verband met de aanwezigheid van grote grazers in de natuurgebieden kunnen honden niet mee. Denk aan goed schoeisel.

Foto Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Lees vorig bericht

RKUVC ontvangt financiële bijdrage van Animato Meerssen

Lees volgend bericht

Natuurlijk! – de Bever