Niki Jacobs zingt Mauthausen cyclus Synagoge Meerssen

Niki Jacobs zingt, op 24 april, in de Synagoge Meerssen de Theodorakis’ Mauthausen cyclus. ‘Om tot grote schoonheid te komen, hoef je niemand te behagen’. The Ballad of Mauthausen, is een voorstelling waarin de beroemde Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis centraal staat.

Joodse migratiegolf
Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. Door die opbouw is het groter dan enkel een ode aan onze vrijheid en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk.

Meer dan twintig jaar
Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

Kaarten reserveren
Het concert wordt gehouden op zondag 24 april om 15:00 uur in de Synagoge Meerssen. Voor reserveren kaarten en informatie: mailen naar info@nikitov.com  of niki@nikijacobs.nl . De zaal is open vanaf 14:30 uur.

Lees vorig bericht

CDA en BRUG-M willen mening weten van het college over alternatief vliegveld

Lees volgend bericht

Weer hennepkwekerij opgerold in Meerssen