Struikelstenen worden eindelijk gelegd

Er worden zestien struikelstenen gelegd ter nagedachtenis aan de Meerssenaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn afgevoerd en vermoord door de Nazi’s. Dat gebeurt op zaterdag 23 april. De stenen zouden eigenlijk in 2020 al gelegd worden, maar door de coronacrisis werd besloten dit uit te stellen.

Zeven adressen
In totaal worden er zestien stenen gelegd, verdeeld over zeven adressen in Geulle, Weert en Meerssen. Bij elk adres zal er een kleine ceremonie plaatsvinden. De maker van de stenen, kunstenaar Gunter Demnig, kan door drukte helaas niet aanwezig zijn bij de ceremonies.

Expositie
Ter gelegenheid van het leggen van de stenen verschijnt er een brochure met informatie over de omstandigheden waarin de slachtoffers verkeerden. Vanaf 23 april tot 5 mei is er een expositie over de struikelstenen in het Erfgoedhuis aan de markt in het centrum.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 15-2022: zoektocht naar stoffelijk overschot, vluchtelingen in Gansbeek & struikelstenen

Lees volgend bericht

Paasviering Stem van de Goede Herder