Helft van eenmalige energietoeslag wordt nu al uitgekeerd

De gemeente keert nu al een eenmalige energietoeslag van 400 euro uit aan alle huishoudens uit Meerssen die uitkeringsgerechtigd zijn. Daardoor loopt de gemeente vooruit op het landelijke beleid dat in mei bekend wordt. Onlangs kondigde het kabinet aan dat er vanwege de stijgende energiekosten een extra toeslag komt.

Nabetaling
De hoogte van het bedrag dat nu uitgekeerd wordt is de helft van de maximale 800 euro die landelijk is aangekondigd. Zodra er een definitieve beslissing van het Rijk ligt, zal de gemeente de rest van het bedrag uitkeren. De inwoners die wel een smalle beurs hebben, maar niet uitkeringsgerechtigd zijn, krijgen pas een toeslag als de landelijke regeling bekend is. De gemeente is nu in kaart aan het brengen wie onder deze groep valt.

Aan onder meer welke voorwaarden moet voldaan worden?
– Als je op 1 januari 2022 een uitkering door de Participatiewet hebt ontvangen
– Als je woonlasten hebt

Energiearmoede
Uit onderzoek van TNO blijkt dat zo’n 550.000 Nederlandse huishoudens in energiearmoede leven. Er is sprake van energiearmoede wanneer een huishouden een hogere energierekening heeft dan inkomen. Met deze eenmalige uitkering hoopt het kabinet een oplossing te bieden om mensen met een lager inkomen tegemoet te komen.

Lees vorig bericht

75 jarige speeltuin Sint Joseph weer open

Lees volgend bericht

Houten huis afgebroken na watersnood: ‘Er komt iets nieuws en ik blijf’