Seniorenvereniging Bunde bezoekt kasteel Borgharen

Stock foto

Zaterdag 7 mei gaat de Seniorenvereniging Bunde op bezoek bij kasteel Borgharen waar de deelnemers een rondleiding krijgen van 1,5 uur. Het kasteel heeft een bewogen geschiedenis achter de rug, het werd meermalen verwoest en weer opgebouwd. De eerste bebouwing was een woontoren en werd later sterk uitgebreid. Als stichtingsjaar wordt 1080 genoemd ofschoon al voor het jaar 1000 bewoning ter plekke aanwezig schijnt te zijn geweest. Al vele jaren wordt dit kasteel in zijn oude glorie hersteld door het echtpaar Bessems, daarbij ondersteund door een 40 tal vrijwilligers.

Rondleiding start bij hoofdingang
De rondleiding start om 13:15 uur. Deelnemers dienen uiterlijk op dit tijdstip aanwezig zijn bij de hoofdingang. Het vervoer moet zelf geregeld worden. Dit kan zijn buslijn 9 van Arriva vertrek om 12.45 uur aan het station in Bunde ( uitstappen halte Adam van Harenstraat), of per eigen auto, er is genoeg parkeermogelijkheid, of per fiets en voor de sportievelingen te voet. Deelnemers betalen ter plekke een kleine bijdrage. Deze bijdrage is bestemd voor verdere restauratie van het kasteel. Deelnemers (ook niet leden zijn welkom) voor 1 mei opgeven via  043 3645599. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Doe mee en geef u op. Voor de lage jaarcontributie behoeven geïnteresseerden het niet te laten. Bel voor informatie 043 3645599 of kijk op de Facebook pagina van Seniorenvereniging Bunde.

Lees vorig bericht

Kunstzinnig Meerssen met Anneke Kockelkorn

Lees volgend bericht

Paasactiviteit buurtvereniging Brommelen