IVN presentatie over de zoektocht van Eugène Dubois

Foto IVN Meerssen

Op maandagavond 25 april organiseert het IVN een presentatie over de zoektocht van Eugène Dubois. Het aantekenboekje van Darwin is na twintig jaar zoek te zijn geweest weer terug in London. ‘DNA Onbekend’ en ‘Verborgen Verleden’ zijn veel bekeken tv-programma’s. Dat geeft aan dat veel mensen geïnteresseerd zijn in (hun) (familie)geschiedenis. IVN Meerssen heeft nu Jean Pierre de Warrimont uitgenodigd voor een lezing met power point presentatie met als titel ‘Eugène Dubois en zijn besluit om de missing- link te zoeken’.

Wetenschapper uit Eijsden
Deze in Eijsden geboren wetenschapper, ook ecoloog en natuurbeschermer, ging als eerste in 1889 doelgericht op pad om botten te vinden van de voorganger van de moderne mens. Darwin schreef zijn vermoedens op papier. Dubois vond de ontbrekende schakel. Mensen die meer willen weten zijn uitgenodigd op maandagavond 25 april om 19.30 uur in de Proostenkelder, Markt 25 A, Meerssen. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Riekie Notten-Houben, telefoon 043-3645416.

Reserveren rondleiding
Belangstellenden kunnen ook al reserveren voor zaterdagmiddag 7 mei als ze ook mee willen gaan naar de speciale Eugène Duboisafdeling in het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis in Eijsden alwaar Jean Pierre de Warrimont de aanwezigen zal rondleiden.

Lees vorig bericht

Vier vragen en antwoorden over de zaak Marjo Winkens

Lees volgend bericht

College vindt nieuwe invulling MAA ‘interessant’