IVN wandeling Geulse Bos en bezoek aan arboretum Notten

Foto IVN Meerssen

Op zondag 1 mei gaat het IVN wanedelen in het Geulse Bos en brengt een bezoek aan het arboretum van Paul en Riekie Notten. De Bunderbos-gordel langs de spoorlijn van Bunde naar Elsloo heeft een flinke lap bos “de helling op” van Geulle Beneden naar Moorveld. Dit bosgebied, ter plaatse nog steeds Geulse Bos genoemd, grenst aan het modderveld (moor is modder) dat de uiterste rand van het plateau van Schimmert is. Veel regenwater stroomt door de uitgesleten grubben en dalen naar de molenvijver van Pierre Huntjens. De wandelaars volgen de wegen van het water en brengen ten slotte een bezoek aan het arboretum van Paul en Riekie Notten. Ook daar is veel regenwater (meestal) welkom.

Start bij kerk Moorveld
De zondagochtendwandeling is op 1 mei en start om 10:00 uur kerk Moorveld, aan de Heerenstraat. Paul Notten staat om 11:00 uur bij het adres Bospad 7 in Moorveld klaar om de bezoekers die niet meewandelen in zijn “seniorenproof” arboretum.
Deelname aan IVN-activiteiten is altijd voor eigen verantwoording en risico. De gidsen zijn Paul en Riekie Notten, telefoonnummer 043-3645416.

Lees vorig bericht

Lezing “een overlijden, en dan..?”

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 16-2022: emotionele legging struikelstenen, vleermuistoren en open dag scouting