Jeugdlintje voor Yancko Aussems en Julie Lahaije

Dinsdag in de late namiddag hebben burgemeester Clermonts en wethouder Kemp een jeugdlintje uitgereikt aan twee jongeren uit de gemeente Meerssen. De nieuwe jeugdlintjes-dragers zijn Yancko Aussems uit Meerssen en Julie Lahaije uit Bunde.

Yancko Aussems
Aussems krijgt het jeugdlintje omdat hij zich al sinds het eerste jaar inzet voor Zwembad Meerssen als badmeester en vrijwilliger. Tegenwoordig stuurt hij alle nieuwe badmeesters aan en maakt de planning. Verder organiseert hij de uitstapjes voor de vrijwilligers. Hij is erg goed in de omgang met jongeren en weet opstootjes snel de kop in te drukken. Aussems is al vele jaren actief binnen carnavalsvereniging De Geulmennekes uit Meerssen. Sinds 2018 is hij voorzitter van de vereniging. Ook is Aussems al jaren een rots in de branding bij Sporthal Marsana. Hij is altijd bereid om bij te springen.

Julie Lahaije
Lahaije mag zich verheugen met het jeugdlintje omdat zij zich al een aantal jaren inzet voor dierenwelzijn. Op haar 11de is ze een geldinzamelingsactie gestart voor de door hevige bosbranden getroffen dieren in de Amazone door het verkopen van zelf geknoopte armbandjes met namen van dieren uit het gebied. Toen een jaar later Australië in brand stond en wederom vele dieren in gevaar waren, is Lahaije op basisschool Franciscus in Bunde de actie ‘ieder één Euro’ gestart. Een aantal zelf geknutselde spaarpotten werden aan het begin van elke dag op verschillende plekken op school neergezet. Het ingezamelde geld werd gedoneerd aan SOS Koala van het Wereld Natuur Fonds. Sinds de zomer van 2021 zet Lahaije zich belangeloos in voor de Stichting Animal’s Faith in Maastricht. Iedere zondagochtend verzorgt ze de vele katten die de stichting opvangt. Ze doet dit met hart en ziel, ook al wordt ze vaak geconfronteerd met de schrijnende situatie van een aantal dieren. Familie en vrienden doneren kattenvoer en onder de kerstboom lag ook een aanzienlijk aantal blikken kattenvoer.

Lees vorig bericht

Politie zoekt bestuurder die na aanrijding met fietsertje doorrijdt

Lees volgend bericht

Auto op zij in Ulestraten: één gewonde