Oekraïense vluchtelingen tijdelijk opgevangen in Huize Vliek

In Huize Vliek in Ulestraten zijn Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dit laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad. Volgende week wordt een opvang aan de Burgemeester L ‘Ortijestraat in gebruik genomen. In die straat wordt een woning als opvanglocatie ingericht. De gemeente is nog bezig andere opties voor opvanglocaties aan het bekijken.

Schoolgebouw
Eerder werd al bekend dat er in het oude schoolgebouw van de Gansbeek Oekraïeners worden opgevangen. De gemeente heeft voor buurtbewoners een inloopbijeenkomst georganiseerd. “De bijeenkomst verliep in een positieve sfeer.” In de Gansbeek gaan 40 vluchtelingen wonen. Het is nog niet bekend wanneer de vluchtelingen worden opgevangen. Eerst moet het gebouw gedeeltelijk worden opgeknapt.

Leefgeld
Er is nog geen landelijke regeling voor het uitkeren van leefgeld. Daarom heeft de gemeente besloten om het leefgeld voor mei cash uit te betalen. “Dit in afwachting van een gezamenlijke regionale regeling of een digitaal betaalsysteem”, zo laat het college weten.

Lees vorig bericht

Zes lintjes in de gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Politie zoekt bestuurder die na aanrijding met fietsertje doorrijdt