Zes lintjes in de gemeente Meerssen

Dinsdagochtend was het weer zover. Burgemeester Clermonts reikte in het kader van Lintjesdag zes Koninklijke Onderscheidingen uit. Dit jaar mocht zij zelf de gedecoreerden de versierselen opspelden. De afgelopen twee jaar mocht dit door de coronapandemie niet. De gedecoreerden zijn: Paul Notten uit Moorveld, Will Timmermans, Paul Elshout, Guido Severijns, Carlie Rings en Guus Gerards, allen uit Meerssen. Zij allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Paul Notten uit Moorveld
Notten ontvangt het lintje onder andere voor zijn voorzitterschap van Stichting Vrienden van Avé Maria in Geulle. Vrijwilliger bij IVN, afdelingen Ulestraten en Meerssen. Oud-voorzitter van en vrijwilliger bij Tennisvereniging De Pletschmeppers in Geulle en redactielid van het heemkundeblad van Heemkundevereniging Gäöl.

Will Timmermans uit Meerssen
Timmermans is gedecoreerd omdat hij lid is geweest van het sectiebestuur van de toenmalige basisschool Op ’t Hwagveld in Meerssen. Vrijwilliger bij het Parochiecluster Meerssen, bestaande uit de parochies Sint Joseph Arbeider, de Heilig Hart van Jezuskerk en de Basiliek van de Heilige Bartholomeus. Ook is hij financieel administrateur en penningmeester van de Basiliek van de Heilige Bartholomeus. Verder lid van de Diocesane Financiële Commissie van het Bisdom Roermond, bestuurslid en penningmeester van het dekenaat en lid van de redactie van het parochieblad. Penningmeester van en vrijwilliger bij de Stichting Ziekencomité Meerssen-West. Vrijwilliger bij Parochiecluster Elsloo-Meers, bestaande uit de Sint Jozefkerk, de Sint Augustinuskerk en de Mariakerk. Penningmeester en secretaris van de Imkervereniging Mergelland, een afdeling van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging.

Paul Elshout uit Meerssen
Elshout ontvangt de onderscheiding voor het voorzitterschap van en vrijwilliger bij de Stichting Scouting Meerssen. Voorzitter en 2e penningmeester van de Stichting Animato. Voorzitter voetbalvereniging V.V. Amicitas in Meerssen. Vrijwilliger bij de Stichting Ziekencomité Meerssen-West. Bestuurslid, griffier, voorzitter van Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob regio Limburg. Secretaris van de Broederschap Heilige Jacobus de Meerdere in Roermond. Penningmeester van de Stichting Duurzaam Meerssen. Bestuurslid van de Stichting Vrienden van Klooster Wittem.

Guido Severijns uit Meerssen
Severijns krijgt de onderscheiding als vrijwilliger bij het Meerssens Mannenkoor. Hij stelt zijn bestelbus beschikbaar voor het vervoer van geluidsapparatuur en podiumblokken, hij is voorzitter van de commissie markten en marktplaats, voorzitter van de activiteitencommissie, voorzitter van de jubileumcommissie en lid van de technische commissie. Actief voor de Stichting Ruggesteun Meerssen. Hij zet zich in voor de inzameling van voedsel bij de middenstand en de boeren in de omgeving. Hij initieerde de winkel voor de permanente verkoop van kleding, speelgoed en babyartikelen.

Carlie Rings uit Meerssen
Rings krijgt de versierselen opgespeld voor het secretaris van het bestuur zijn van de Badmintonvereniging Smash ’69. Bestuurslid, secretaris van buurtvereniging ’t Pleintsje. Secretaris van het Meerssens Mannenkoor. Actief in de Activiteitencommissie en organiseert mede de jaarlijkse barbecue en de wandeling voor leden en partners en biedt daardoor een platform voor sociale contacten en gezelligheid. Bestuurslid voor bewonerscommissie Meerssen Oost/Ulestraten. Mantelzorger voor haar familie.

Guus Gerards uit Meerssen
Gerards ontvangt de onderscheiding als onbezoldigd violist bij een gelegenheidsensemble dat optredens verzorgt in verzorgingshuizen, en bij kerkelijke gelegenheden. Keurmeester van het Mergellandschaap. Bestuurslid voor de Stichting Boeken voor Mensen Maastricht. Bestuurslid van het Kerkbestuur van Parochie H. Bartholomeus en zet zich in voor de Stichting tot Behoud van Religieus Erfgoed in Meerssen.

Lees vorig bericht

Dodenherdenking ook in Geulle

Lees volgend bericht

Oekraïense vluchtelingen tijdelijk opgevangen in Huize Vliek