IVN presentatie bijzondere waterlopen in de gemeente Meerssen

Op woensdag 18 mei houdt Fred Erkenbosch voor IVN Ulestraten een presentatie over bijzondere waterlopen in Meerssen. Waterlopen zijn oppervlaktewateren met ten minste tijdens een deel van het jaar stroming in het water: beken, rivieren, kanalen, sloten. Voor de waterlopen door de mens werden rechtgetrokken of verlegd, in beton gelegd en afgedamd, trokken rivieren een natuurlijk patroon door het landschap. In Meerssen zijn deze waterlopen onder andere de Maas (Grensmaas), Julianakanaal, Geul, Watervalderbeek, Hemelbeek, Minderbeek, Gelei en Kanjel.

Bronbeekjes
Enkele van die waterlopen hebben tijdens het hoogwater in juli 2021 voor veel wateroverlast gezorgd in onze gemeente. Waterlopen of beken die in de gemeente Meerssen zijn ontstaan worden vooral gevoed door een stelsel van korte bronbeekjes die zijn ontstaan als afwatering van het plateau van Schimmert. De Hemelbeek ontspringt in Natura 2000-gebied Bunder- en Elsloërbos dat bekend staat om zijn hellingbossen met een bijzondere flora en fauna. Al deze genoemde waterlopen eindigen uiteindelijk in de Maas.

De Notenbalk
De presentatie begint 18 mei om 19.30 uur in zaal De Notenbalk Sint Cataharinastraat 12, Ulestraten. Nadere informatie is te verkrijgen bij  Fred Erkenbosch frederkenbo@gmail.com  of telefonisch via 0682987793. Mensen die het IVN willen steunen kunnen zich per mail aanmelden om lid te worden. Het mailadres is ivn.ulestraten@gmail.com .

Lees vorig bericht

Meerssen Beweegt Multi Sports Day

Lees volgend bericht

Koningsdagspelen Scouting Bunde