4 mei Dodenherdenking gemeente Meerssen

Op woensdag 4 mei worden de oorlogsslachtoffers sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Zo ook in de gemeente Meerssen. Op het binnenplein van het bestuurscentrum begint om 19:30 uur een plechtige bijeenkomst. Vervolgens gaan de aanwezigen naar de Vredeskapel. Hier wordt om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen. De dodenherdenking wordt door Meer Vandaag uitgezonden.

Basiliek en Synagoge
Voorafgaande aan de herdenkingsplechtigheid van de gemeente vindt in de Basiliek om 18:30 uur een herdenkingsdienst plaats. In de Synagoge in Meerssen wordt om 18:30 uur, op initiatief van de Stichting Leerhuis Limburg, een oecumenische bijeenkomst gehouden. Na afloop van beide bijeenkomsten sluiten de aanwezigen van de Basiliek en Synagoge zich aan bij de officiële plechtigheid op het binnenplein van het bestuurscentrum.

Lees vorig bericht

Koningsdagspelen Scouting Bunde

Lees volgend bericht

NUMMER1 Ton Dolmans trofee komt door Geulle