NUMMER1 Ton Dolmans trofee komt door Geulle

Foto: archief meer vandaag

Op zondag 8 mei wordt voor de vijfde keer de wielerklassieker NUMMER 1  Ton Dolmans Trofee verreden. Deze wielerwedstrijd maakt sinds 2017 deel uit van de Schwalbe Topcompetitie. De Schwalbe Topcompetitie is het platform voor Nederlands wielertalent en de beste Nederlandse continentale en clubteams. De competitie is de kraamkamer voor ontluikend talent en hieruit rekruteren de ProTour-ploegen hun renners. Het is dus niet zomaar een wedstrijd, maar je mag de NUMMER 1 Ton Dolmans Trofee best een Limburgse semiklassieker noemen.

Start in Stein
Om 12:00 uur start deze wielerklassieker bij het Gemeentehuis van Stein. De renners krijgen bijna 200 kilometer voor de wielen. In zes omlopen door de Westelijke Mijnstreek worden ook de gemeenten Meerssen en Beek aangedaan. Door de zwaarte van het parcours met maar liefst dertig venijnige beklimmingen wordt de vijfde NUMMER 1 Ton Dolmans Trofee waarschijnlijk een afvalrace zodat ongetwijfeld de meest getalenteerde renner de hoofdprijs in de wacht zal slepen. In totaal moet er bijna 1.900 hoogtemeters overwonnen worden. In het parcours zijn de beklimmingen van de Snijdersberg, Moorveldsberg, Slingerberg, Maasberg en Dennenberg opgenomen.

Finish in Elsloo
De finish is in Elsloo, ter hoogte van de café de Dikke Stein in de Julianastraat.  Toeschouwers kunnen de wielrenners bij de finish locatie 12 keer zien langskomen. De finish locatie wordt sfeervol ingericht en de organisatie hoopt dat het aanwezige publiek de renners met luid applaus zal ontvangen.

Eurosport
Omdat de NUMMER 1 Ton Dolmans Trofee deel uitmaakt van de Schwalbe Topcompetitie zal Eurosport uitgebreid aandacht besteden aan deze wielerklassieker. Maar ook L1 en Lokale Omroep Stein zullen verslag doen van dit wielerevenement. Naast de hoofdwedstrijd worden, in vier categorieën, jeugdwedstrijden georganiseerd.

Lees vorig bericht

4 mei Dodenherdenking gemeente Meerssen

Lees volgend bericht

Smultocht CV de Aanhawwersj