Jeugdlintjes uitgereikt: ‘Ik had het niet verwacht’

Twee jeugdigen zijn afgelopen week verrast met een jeugdlintje. Yancko Aussems en Julie Lahaije werden door burgemeester Clermonts opgewacht. Onder toeziend oog van vrienden en familie werd het speldje uitgereikt aan de twee.

Vrijwilligers
Aussems krijgt het jeugdlintje omdat hij zich al sinds het eerste jaar inzet voor Zwembad Meerssen als badmeester en vrijwilliger. Daarnaast is hij actief bij de Geulmennekes en Sporthal Marsana. In het sportcafé werd hij door vrienden, familie en vrijwilligers van de drie clubs opgewacht. Burgemeester Mirjam Clermonts en wethouder Wim Kemp hebben het speldje overhandigd aan hem.

Dierenwelzijn
Lahaije mag zich verheugen met het jeugdlintje omdat zij zich al een aantal jaren inzet voor dierenwelzijn. Ze startte op haar 11de een geldinzamelingsactie voor de dieren in Australie en de Amazone die door bosbranden zijn getroffen. Sinds de zomer van 2021 zet Lahaije zich belangeloos in voor de Stichting Animal’s Faith in Maastricht. Iedere zondagochtend verzorgt ze de vele katten die de stichting opvangt. Thuis werd ze verrast door burgemeester Clermonts en wethouder Kemp met een jeugdlintje.

Lees vorig bericht

Uitgelicht week 17 – 2022: duikers, vliegveld en deportatie Joden

Lees volgend bericht

Edwin Smeets zwaait na 22 jaar af als eigenaar bloemenzaak