Voorjaarsdienstregeling bussen Arriva door personeelstekort

Door de beperkte inzetbaarheid van personeel gaat Arriva vanaf zondag 8 mei in de regio Limburg een voorjaarsdienstregeling rijden. De bussen in Limburg rijden een dienstregeling die gebaseerd is op de vakantiedienstregeling, aangevuld met sommige scholierenlijnen en extra ritten of materieel waar drukte wordt verwacht. De voorjaarsdienstregeling loopt tot aan de zomervakantie. Met deze aangepaste dienstregeling wordt onverwachte uitval van diensten voorkómen.

Voor de trein geen aanpassing
Er worden geen lijnen of haltes uit de dienstregeling gehaald. Hierdoor blijft het OV bereikbaar voor iedereen voor wie dat nu ook het geval is. De aanpassingen zitten vooral in lagere frequenties waarmee bussen rijden op momenten dat dat kan. Voor de treinen van Arriva gelden geen aanpassingen in de dienstregeling.

Aanpassen om uitval te voorkomen
Te weinig personeel is de oorzaak dat het niet mogelijk is om de reguliere dienstregeling te rijden. Hierdoor vallen onverwacht of op het laatste moment ritten uit. “Door de dienstregeling op voorhand aan te passen, wordt onverwachte uitval voorkómen waardoor reizigers beter kunnen vertrouwen op de dienstregeling op de reisapps,“ aldus Arriva.

Lees vorig bericht

IVN bezoekt expositie Eugène Dubois in het Familiemuseum in Eijsden

Lees volgend bericht

Ambtenaren onder zware druk: college wil tonnen extra