33 Oekraïense vluchtelingen in Meerssen

In Meerssen zijn op dit moment 33 Oekraïense vluchtelingen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. In Meerssen verbleven 35 vluchtelingen, maar twee Oekraïners zijn naar een andere gemeente vertrokken. De vluchtelingen worden onder meer opgevangen in Huize Vliek in Ulestraten.

Bibliotheek
De Oekraïense vluchtelingen gaan woensdag gezamenlijk lunchen. Een deel van de vluchtelingen bezoekt het Taalcafé in de bibliotheek. Ook nemen ze deel aan het gezamenlijk koffie-uurtje van de bieb. De gemeente is ondertussen bezig met het inrichten van nieuwe opvanglocaties. Zo komt in een pand in de Burgemeester L’Ortijestraat een opvangplek. Diverse vrijwilligers zijn het gebouw aan het verbouwen.

Lees hier al het Meerssense nieuws over de opvang van vluchtelingen.

Lees vorig bericht

Meerssen geen wandelgemeente van het jaar

Lees volgend bericht

Kijk terug: dodenherdenking 2022