Meerssen geen wandelgemeente van het jaar

Het scheelde niet veel of Meerssen mocht zich ‘Wandelgemeente van het jaar’ noemen. Naast een tweetal andere Nederlandse gemeenten was onze gemeente genomineerd voor die titel. De titel ging uiteindelijk naar Lochem. 

Titelstrijd
De titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’ wordt jaarlijks uitgeroepen. Hieraan doen steeds tientallen gemeenten mee. Hiervoor moet een uitgebreide vragenlijst worden ingevuld. De jury beoordeelt de aanmeldingen op criteria als onderhoud van routes en het aantal onverharde wandelpaden. Op basis hiervan wordt een shortlist van drie gemeenten gemaakt. Over deze gemeenten worden artikelen gewijd en het publiek kan vervolgens stemmen. Een vakjury velt het finale oordeel.

Andere genomineerden
Naast onze gemeente waren ook het Gelderse Lochem en de gemeente Rhenen uit de provincie Utrecht genomineerd. Op de website ‘Te voet’ konden wandelaars hun stem uitbrengen. Ook bezochten enkel redacteuren van deze website onze gemeente. Met veruit de meeste stemmen mag Lochem zich ‘Wandelgemeente van het Jaar 2022’ noemen.


Lees vorig bericht

Zondagochtendconcert harmonie St. Caecilia Geulle

Lees volgend bericht

33 Oekraïense vluchtelingen in Meerssen