Expositie over struikelstenen: ‘Groot succes’

En dan ……. hoor je er niet meer bij” is de naam van de expositie die afgelopen twee weken te zien was aan het Erfgoedhuis aan de markt. De expositie ging over de struikelstenen die op zaterdag 23 april in de gemeente werden gelegd en leidde volgens de organisatie tot overweldigende reacties.

Overweldigende reacties
Toen de struikelstenen werden gelegd, opende ook de expositie. Veel nabestaanden van de omgekomen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog waren aanwezig. Volgens Pierre de Rooy, medewerker van het Erfgoedhuis, hebben veel mensen die de expositie bezochten nog herinneringen aan de slachtoffers die weggevoerd zijn.

Zelfgemaakte struikelsteentjes
Kinderen op basisscholen kregen les over de struikelstenen en de Tweede Wereldoorlog. Naar aanleiding daarvan maakten ze struikelsteentjes over mensen die zij in hun hart hadden gesloten. Deze struikelsteentjes werden ook tentoongesteld tijdens de expositie en riepen volgens de organisatie positieve reacties op.

Lees vorig bericht

Meer Actueel week 18-2022: zware druk, beste campingrestaurant & ‘dan hoor je er niet meer bij’

Lees volgend bericht

Wethouder IJff over vernieuwing ambtenarenapparaat: ‘Het loopt goed’