Formerende partijen hebben meer tijd nodig: bestuursakkoord afgerond

Lokaal DNA, CDA en KIJK!!! kunnen op z’n vroegst in juni de kandidaat-wethouders en het bestuursakkoord presenteren. De formerende partijen zijn aan het praten met kandidaten, maar de verwachting is dat eind mei de kandidaten nog niet klaar zijn om te starten met het wethouderschap.

Integriteit
De drie partijen wilden eerst tijdens de raadsvergadering van 24 mei de nieuwe wethouders presenteren, maar dit gaat langer duren. Zo moeten de kandidaat-wethouders nog een analyse rondom integriteit ondergaan. “De coalitiepartijen zullen in één raadsvergadering het bestuursakkoord bespreken en de kandidaat-wethouders voordragen”, laten de drie partijen aan meer vandaag weten.

Input
Het bestuursakkoord van de partijen is zo goed als klaar. Afgelopen week konden oppositiepartijen BRUG-M en PGM het Origineel input aandragen. “Deze reacties worden nu bestudeerd”, aldus Lokaal DNA, CDA en KIJK!!!. Het akkoord is gemaakt op basis van hoofdlijnen.

Lees vorig bericht

Samen grootmoederssoep koken en proeven

Lees volgend bericht

Seniorenvereniging Bunde: diapresentatie “Geul van bron tot Voulwames”