Leopoldskerkje biedt podium aan jonge musici

Afgelopen zomer startte het Leopoldskerkje in Meerssen een concertserie met meestal jonge musici uit de regio. Iedere derde zondagavond van de maand staat er een gezelschap op de bühne, met overwegend klassieke muziek, maar soms ook jazz of latin. De artiesten brengen ook muziek uit hun eigen (volks)cultuur mee. Zondagavond 15 mei staat het Hamlet trio op het programma.

Breed publiek en eerste behoefte musici
Door het podium aan te bieden voldoet het Leopoldskerkje niet alleen aan een behoefte van een breed publiek, maar vooral ook aan een dringende vraag van een hele schare van musici, met name (ex-)studenten van het Conservatorium voor wie optreden een eerste behoefte is, om zich te ontwikkelen in hun kunst. De organisatie vindt het een recht dat artiesten hun kunst laten zien en horen aan mensen die daar van genieten.

Vrije gave
Mogelijkheden daartoe waren er de afgelopen twee jaar nauwelijks, en behalve dat het de artistieke ontwikkeling schaadt, voelen de artiesten het in hun beurs. Deze wordt in het Leopoldskerkje dan ook gevuld met de opbrengst uit de vrije gaven van het publiek.

Hamlet trio
Zondagavond 15 mei staat het Hamlet Trio in het Leopoldskerkje op het podium. Zij brengen werken van onder andere Beethoven, Arensky en Shostakovich.  De avond begint om 19.30 uur en iedere liefhebber is van harte welkom in het kerkje. Meer info is te vinden op: www.hetleopoldskerkje.nl/zondagavond/ .

Lees vorig bericht

Seniorenvereniging Bunde: diapresentatie “Geul van bron tot Voulwames”

Lees volgend bericht

Onderzoek watersnood: ‘Overweeg aanleggen dijken, buffers en extra duiker’