Rothem geteisterd door ‘verdachte’ personen die auto’s inspecteren

Opnieuw heeft een verdacht persoon auto’s geïnspecteerd in Rothem. Dit gebeurde in de nacht van 10 mei. Op camerabeelden is te zien dat in de Eburonenstraat een persoon in een auto kijkt en aan de deuren van de auto voelt. Volgens bronnen heeft zich hetzelfde voorgedaan op de Heideweg. Sinds februari zijn op meerdere plekken auto’s geïnspecteerd waaronder in de Frankenstraat, Heideweg en Emmaweg.

Veiligheid
Volgens inwoners van Rothem wordt er regelmatig tussen 02:00 uur en 04:00 uur aan auto’s gevoeld. Waarschijnlijk met de intentie om iets buit te maken. Het is ook al voorgekomen dat er iets uit een auto is buitgemaakt. Hierdoor voelen meerdere inwoners zich onveilig. In een buurtpreventie app van Rothem kunnen inwoners melding maken wanneer ze iets verdacht zien. Meerdere inwoners hebben hierin camerabeelden gedeeld waarin een verdacht persoon te zien is.

Bunde
Ook in Bunde was het raak; daar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere auto’s opengebroken op het Kempke. Ze zijn waarschijnlijk opengemaakt met behulp van een ontvangstkastje die de code van de sleutels kan lezen. Daarna kan de auto geopend worden. De politie roept op geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten.

Politie
De politie heeft de afgelopen weken meerdere meldingen van inwoners gekregen dat verdachte personen in nachtelijke uren aan auto’s voelen. Hierbij zijn ook camerabeelden met de politie gedeeld. De politie zelf is zowel zichtbaar als onzichtbaar in de wijken aanwezig. De politie roept op om vooral melding te maken wanneer je een verdacht persoon ziet en aangifte te doen wanneer er een strafbaar feit wordt gepleegd. De politie geeft als tip om auto’s goed af te sluiten en geen waardevolle spullen in de auto achter te laten.

Lees vorig bericht

Meer Sportief 19-2022: vissen, smashen en sportdag

Lees volgend bericht

Demonstratie tegen regionale vliegvelden waaronder MAA