Code oranje vanwege zware regen- en onweersbuien

Het KNMI heeft donderdag code oranje gegeven voor de provincie Limburg vanwege zware onweersbuien. “Vooral in het zuidoosten kunnen deze buien zwaar uitpakken met kans op (zeer) zware windstoten van 75-100 km/uur, hagel van circa 2 cm en veel regen in korte tijd. Hiervoor staat code oranje uit”, schrijft het KNMI. De weerwaarschuwing geldt tussen 13:00 en 15:00 uur. Daarna geldt tot 18:00 code geel.

Wateroverlast
Het Waterschap waarschuwt voor lokale wateroverlast. “De droogte van de afgelopen weken heeft gezorgd voor verdroging van de bodem. Hierdoor kan de neerslag moeilijker in de bodem infiltreren, waardoor er een kans is dat plaatselijk enige wateroverlast kan ontstaan”, schrijft het waterschap. Medewerkers van de organisatie houden de situatie de komende uren in de gaten.

De weekmarkt in Meerssen wordt afgebroken, ook de horecaondernemers zijn bezig het met opruimen van terrassen.

Lees vorig bericht

Dartstoernooi met Jules van Dongen in Meerssen

Lees volgend bericht

Wederom code oranje vanwege noodweer