Code oranje: gemeentehuis blijft open, waterschap neemt maatregelen

Het gemeentehuis blijft open vanwege de onweersbuien. Het KNMI heeft vrijdagochtend code oranje afgekondigd. Het gemeentehuis is tot 17:00 uur geopend. Het KNMI voorspelt zeer zware windstoten, lokale wateroverlast en grote hagel. “Houd het weer goed in de gaten en tref voorzorgsmaatregelen”, schrijft de gemeente. Het waterschap staat in de hoogste staat van paraatheid en heeft maatregelen genomen.

Windstoten
Het KNMI verwacht windstoten van 90 tot ruim 100 kilometer per uur. Daarbij kan er ook wateroverlast ontstaan. Tot 16:00 uur geldt code oranje, daarna geldt tot 17:00 uur code geel.

Droogte
Ook het waterschap staat paraat.  Door de droogte van de afgelopen weken kan water moeilijk worden opgenomen in de grond. “Hierdoor kan de neerslag moeilijker in de bodem infiltreren, waardoor er een kans is dat plaatselijk enige wateroverlast kan ontstaan”, schrijft het waterschap. In de loods van het schap staan zandzakken klaar die direct gebruikt kunnen worden.

Nooddijken
Het waterschap heeft duikers en sifons geïnspecteerd, stuwen en beverdammen zijn verlaagd. Ook zijn door de hele provincie inspecteurs actief. Verder staan op centrale plekken in het Heuvelland vrachtwagens met materiaal klaar waarmee nooddijken kunnen worden aangelegd.

Lees vorig bericht

File na ongeval op A2 bij Ulestraten

Lees volgend bericht

Noodweer: meeste meldingen uit omgeving Meerstraat Bunde