Wederom code oranje vanwege noodweer

Het KNMI heeft vrijdag opnieuw code oranje afgekondigd voor Limburg vanwege fikse onweersbuien. Vooral in Zuid-Limburg kan het flink tekeer gaan. “Mogelijk met grote hagel, (zeer) zware windstoten van 90 tot ruim 100 km/uur en wateroverlast”, schrijft het KNMI. Code oranje geldt tot 16:00 uur, daarna geldt tot 17:00 uur code geel.

Alert
Donderdag was er ook code oranje afgekondigd. Ook toen waren zware regen- en onweersbuien. Het Waterschap is alert: “Wij blijven alert en houden de lokale situatie goed in de gaten.” Door de droogte van de afgelopen weken kan water moeilijk worden opgenomen in de grond. “Hierdoor kan de neerslag moeilijker in de bodem infiltreren, waardoor er een kans is dat plaatselijk enige wateroverlast kan ontstaan.”

Lees vorig bericht

Code oranje vanwege zware regen- en onweersbuien

Lees volgend bericht

Gouverneur Roemer ambassadeur stichting Veul Diech Good