Bewoners ruimen op na storm: ‘Het leek op een tornado’

Bewoners van de Meerstraat in Bunde ruimen op na de flinke storm die vrijdag overtrok. Vorig jaar werd de straat getroffen door de watersnood, deze keer door onweersbuien. “De groenbakken vlogen door de lucht”, vertelt een inwoner. “Het gaat van bomen tot daken die zijn weggewaaid.” Opvallend is dat specifiek de Meerstraat is getroffen. “Het gaat om alleen dit stukje.” Bij een andere inwoner is een volledige loods weggewaaid.

Watersnood
Vorig jaar werd de straat flink getroffen door de watersnood. “Je voelt je weer machteloos”, zegt een inwoner. “Je houdt je hart vast. Dan denk je dat je weer gedupeerd wordt. Want de eerste keer zijn we zwaar gedupeerd.” Burgemeester Mirjam Clermonts bracht vrijdag een bezoek aan de straat. “Ze was even kort op bezoek, maar het voelt ook alsof je er weer alleen voor staat.”

Lees vorig bericht

Meer Actueel 20-2022: Stormschade, commotie om kermis & nominatie voor B&B

Lees volgend bericht

Kunstzinnig Meerssen – Jacqueline Vossen