Mogelijk alternatieve kermis op de Markt in Meerssen

Er komt dit jaar mogelijk een alternatieve kermis op de Markt in Meerssen. Eerder werd bekend dat er een streep werd gezet door de traditionele kermis tijdens het Octaaf, maar de ondernemersvereniging Shopping Meerssen heeft actie ondernomen en is bezig met het organiseren van een alternatieve kermis.

Tegenvallende bezoekersaantallen
De exploitant die de jaarlijkse kermis in Meerssen organiseerde heeft in 2019 aangekondigd dat hij niet meer naar Meerssen komt vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. De gemeente laat weten dat sindsdien met verschillende kermisexploitanten contact is gelegd, maar dat dit niet heeft geleid tot een nieuwe kermis op de Markt.

Volwaardige kermis
Afgelopen weken leidde dit tot teleurstelling bij de inwoners van Meerssen. Op sociale media werd er veel over geschreven en werd er een petitie gestart. Wouter Slangen startte een facebookpagina: “Ik hoop dat komende jaren weer een volwaardige kermis hier op de Markt kan plaatsvinden. Ik denk dat we samen, met alle inwoners, de schouders er onder moeten zetten.”

Traditie
Partij Lokaal DNA heeft vragen gesteld over de kermiskwestie. “De kermis is een traditie, zeker dit jaar. Omdat naast de processie er ook 800 jaar bloedwonder wordt gevierd. De kermis is iets voor jong en oud. Zeker voor de kinderen is het belangrijk”, vertelt Bjorn Molling, fractievoorzitter van Lokaal DNA.

Financiële bijdrage
De gemeente heeft al aangegeven dat als het de ondernemersvereniging lukt om dit jaar een kermis te organiseren, ze ook een financiële bijdrage zal leveren. Of de alternatieve kermis er daadwerkelijk komt, is nog niet duidelijk.

Route
Dit jaar is het 800 jaar geleden dat het bloedwonder plaatsvond. Vanwege deze gebeurtenis is de viering speciaal. Zo is de processie door Meerssen extra groot. Er lopen meer muziekkorpsen en andere verenigingen mee. Ook wordt er een aparte route gelopen. De processie gaat gelopen worden op zondag 19 juni en wordt live uitgezonden op Meer Vandaag.

Teleurgestelde reacties op sociale media:

Lees vorig bericht

NU LIVE: Gemeenteraad bijeen over extra geld ambtenarenapparaat

Lees volgend bericht

Lezing wijngaard Raar Saint Remi