Inwoners Weert geschrokken van komst metershoge loods, raad blokkeert plan

De gemeenteraad heeft de komst van een logistiek bedrijf in het oude gebouw van Meerssen Papier gedwarsboomd. Dat gebeurde tijdens de besloten raadsvergadering op 24 mei. De logistieke plannen, afkomstig van het bedrijf UTB, zouden een grote impact hebben op het woongenot en de leefbaarheid van het buurtschap Weert. Lokaal DNA, CDA en BRUG-M dienden een voorstel in voor een nieuwe bestemming van de locatie.

Plannen UTB
Volgens de plannen van UTB zou er een 15 meter hoge loods worden gebouwd op de plek waar Meerssen Papier nu staat. Daarnaast zouden er tussen 07:00 uur en 19:00 uur zo’n 350 vervoersbewegingen zijn van auto’s en vrachtwagens. De buurtbewoners zijn erg geschrokken van deze plannen, omdat ze de leefbaarheid in Weert sterk zouden beïnvloeden. Ze zijn daarom ook opgelucht dat de gemeente deze plannen voor nu heeft stilgelegd.

Nieuw plan
Wat er precies met de locatie gaat gebeuren is onduidelijk. Coalitiepartij Lokaal DNA vindt de locatie van Meerssen Papier kansrijk voor wonen, natuur en recreëren. Oppositiepartij BRUG-M vindt deze locatie geschikt als natuurgebied of cultureel erfgoed gekoppeld aan een toeristische bestemming. Beide partijen hebben het college van burgemeester en wethouders opdracht gegeven om dit te onderzoeken.

Lees vorig bericht

Jonkheid Meerssen heeft mei-den binnengehaald

Lees volgend bericht

Afsluiting seizoen RKUVC en huldiging jubilarissen