Amerikaanse oorlogsveteranen bezoeken Meerssen

Tien Amerikaanse veteranen hebben afgelopen vrijdag Meerssen bezocht. Bij een bijeenkomst in restaurant de Proosdij werden de veteranen verwelkomd. Vanwege Memorial Day kwamen de Amerikanen naar de begraafplaats in Margraten. Maar de dag daarvoor kwamen ze ook naar Meerssen.

Adoptiefamilies
Bij de ingang werd een rij van militairen gevormd die de tien veteranen verwelkomde. Binnen in het restaurant kregen ze een stukje vlaai geserveerd. “Ze willen de adoptiefamilies van Margraten bedanken voor het zorg dragen van de graven van hun maten”, vertelt Paul Elverding, landmacht attaché. “We hebben verschillende soorten veteranen, vier van hen zaten in de Europa tijdens de oorlog”, zegt Roger Kilfoil van Mission Margraten Plus, de organisatie die de reis organiseerde.

Lees vorig bericht

Afsluiting seizoen RKUVC en huldiging jubilarissen

Lees volgend bericht

Peter en Ellen Beckers uit Bunde fietsen Tour du ALS