Peuters wandelen volgende week peuter4daagse

In de Week voor de Gezonde Jeugd, van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni, wordt in 26 Limburgse gemeenten de Peuter4daagse georganiseerd. De animo is groter dan ooit. 10.519 peuters en 1426 pedagogisch medewerkers van 243 Limburgse kinderopvanglocaties wandelen mee. Ook peuters uit de gemeente Meerssen doen mee. Aan het einde van de week krijgen alle peuters een medaille.

Landelijk evenement
In 2016 werd de Peuter4daagse gelanceerd door Peuteropvang Heerlen. Deze vierdaagse is in korte tijd uitgegroeid tot een landelijk evenement dat wordt ondersteund door de Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) en JOGG. In Zuid-Limburg draagt de Peuter4daagse bij aan het inlopen van gezondheidsachterstand bij peuters.

Wandelen past in dagelijks ritme
Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) in deze week van dinsdag tot en met vrijdag elke dag met de peuters gaat wandelen in de directe omgeving. Zowel peuters als pedagogisch medewerkers bewegen meer en ervaren hoe leuk en makkelijk het is om regelmatig te wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren op jonge leeftijd hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past. Aan het einde van de week krijgen alle peuters een medaille.

Lees vorig bericht

Meerssen Leeft – Inhalen mei-den

Lees volgend bericht

Bisschop Smeets ontvangt boek over 800 jaar bloedwonder Meerssen