CDA stelt vragen over aansluiting van buitengebieden op glasvezel

Het CDA heeft vragen gesteld over de aanleg glasvezel in het buitengebied. Binnen Meerssen is nog niet iedereen voorzien van glasvezel. Met name het buitengebied is nog niet aangesloten. Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in. Over de gang van zaken is het CDA kritisch.

Aanbetaling
De firma Delta Fiber Netwerk gaat de glasvezel aanleggen. Het CDA is benieuwd of inwoners in de buitengebieden zoals Brommelen, Geulle aan de Maas, Schietecoven en Waterval wellicht een aanbetaling moeten doen voordat de aanleg plaatsvindt. Daarnaast wil ze van het college weten hoe hoog het bedrag is en wat er gebeurt als het niet mogelijk is om glasvezel in een buitengebied te realiseren. De partij wil ook weten wat er gebeurt als de gestelde norm voor een aansluiting niet wordt gehaald.

Samenwerking met Beek
In maart tekenden de wethouders Hub Schoenmakers van de gemeente Beek, Peter Hovens van de gemeente Meerssen en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in een aantal buurtschappen. DELTA Fiber Netwerk is vorig jaar van start gegaan gestart met de uitrol van een glasvezelnetwerk in Zuid-Limburg.

Lees vorig bericht

Bisschop Smeets ontvangt boek over 800 jaar bloedwonder Meerssen

Lees volgend bericht

Gank nao Meersje vanuit Geulle