Gank nao Meersje vanuit Geulle

Een jaarlijkse traditie die opnieuw is opgepakt gaat op 17 juni weer een feit worden. Het is de Gank nao Meersje. Vanuit de dorpen rondom Meerssen trokken tijdens de week van het Sacramentsoctaaf mensen naar Meerssen. Ieder dorp kwam op een vaste dag. Sinds een aantal jaren is er weer een Gank nao Meersje vanuit Geulle.

Vertrek vanuit Geulle
Na een coronastop van 2 jaar wordt er op 17 juni om 09:30 uur vanuit de zijkapel van de kerk in Oud-Geulle vertrokken. De deelnemers wandelen vooral door bossen en weilanden richting Kasen en Humcoven. Na ongeveer 2 uur komen ze aan in de Basiliek, waar ze de Meerssener-Gank doen. Op een van de vele terrasjes op de markt zullen de wandelaars een uurtje pauzeren om vervolgens via een andere route, terug te gaan naar Geulle. Hier arriveren de deelnemers rondom 15:30 uur. Terugreizen naar Geulle kan ook met de buurtbus vanaf station Meerssen.

Aanmelden niet nodig
De tocht gaat onder alle weersomstandigheden door. De heen- en terugtocht samen is ongeveer 15 km. Voor deelname hoeven mensen zich niet aan te melden. De Heemkundevereniging organiseert deze tocht, maar deelname is voor eigen verantwoording en risico. De organisatie vraagt verder om op tijd aanwezig te zijn en stevige schoenen aan te trekken.

Lees vorig bericht

CDA stelt vragen over aansluiting van buitengebieden op glasvezel

Lees volgend bericht

Meerderheid Limburgs Parlement: MAA blijft onder voorwaarden open