Voetbalvereniging RVU voorlopig uit de financiële problemen

De Rothemse voetbalvereniging RVU blijft tot minstens juli 2022 subsidie ontvangen. In 2019 werd de voetbalvereniging onaangenaam verrast door de aankondiging van de gemeente dat de subsidiekraan zou dichtgaan. Maar onlangs heeft de gemeenteraad besloten dat de voetbalclub voorlopig subsidie blijft ontvangen. Door de verlenging van de subsidie kan de club beginnen met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen.

Plan
De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering op 24 mei besloten dat RVU tot 1 juli in het accommodatiebeleid blijft. Het beleid gaat over de verdeling van subsidie aan verenigingen, scholen en gemeenschapshuizen. Na 1 juli wordt gekeken hoe RVU ingepast kan worden in het plan om Rothem op diverse gebieden te ontwikkelen; het zogenoemde dorpsontwikkelingsplan (DOP).

Multifunctioneel
De club beschikt over een accommodatie met onder andere een kunstgrasveld dat ook gebruikt wordt door dorpsjeugd die een balletje willen trappen. Het is een multifunctioneel sportpark dat ook nog andere invullingen kent dan alleen voetbal, aldus RVU. “Ons sportpark is nu multifunctioneel en heeft een hoog maatschappelijk rendement.”

Ledenaantal
De voornaamste reden om de geldkraan dicht te draaien was dat de club toen minder dan 100 leden had en grenst aan het sportpark van SV Meerssen. Inmiddels is het ledenaantal meer dan verdubbeld en heeft de voetbalvereniging sinds dit jaar 230 leden.

Verheugd
Het bestuur is blij met de huidige beslissing van de gemeente en heeft vertrouwen in de toekomst. “Het bestuur van RVU verwacht in de nabije toekomst weer als gelijke van de andere voetbalverenigingen te worden behandeld”, aldus de club in een reactie. RVU hoopt dat besluiten worden genomen aan de hand van actuele feiten, aantallen en ontwikkelingen.

Lees vorig bericht

Laatste wedstrijd Patrick van Holten RVU

Lees volgend bericht

‘Lul ik hou van je’