Drie doorkomsten wielerrondes gemeente Meerssen

Komende vrijdag, zaterdag en zondag worden drie wielerrondes in Limburg gehouden. Vrijdag is de ZLM tour, zaterdag de omloop van de Maasvallei en zondag de ronde van Limburg. De wielrenners komen op verschillende plaatsen in de gemeente Meerssen voorbij.

ZLM tour
Vrijdag komt de derde etappe van de ZLM tour (een wedstrijd van de UCI ProSeries) door Ulestraten en Meerssen. Vanaf 13:26 fietsen de wielrenners vanaf Beek via de Bamfordweg, Nieuwe Vliekerweg, Bokstraat, Hekstraat, Visweg en Raar richting Haasdal Schimmert. De finish ligt in Buchten.

Omloop van de Maasvallei
Zaterdag wordt door de junioren en nieuwelingen de omloop van de Maasvallei gereden. De wielrenners van deze twee rondes komen verschillende keren door Bunde en Geulle. De nieuwelingen starten om 10:00 uur en de Junioren vertrekken om 14:10 in Beek. Beide rondes finishen in Buchten.

Ronde van Limburg
Zondag wordt de ronde van Limburg voor eliterenners zonder contract en belofterenners verreden. Ook hier fietsen de wielrenners over het grondgebied van de gemeente Meerssen. Zo komen de wielrenners rond 13:41 vanaf Oensel in Ulestraten aan om via Waterval, Humcoven en Raar richting Schimmert hun weg te vervolgen. Rond 14:29 komen de wielrenners vanaf Houthem naar Meerssen om via Humcoven, Schietcoven, Kasen en Geulle naar Elsloo te fietsen. Ook deze wedstrijd heeft Buchten als finishplaats.

Lees vorig bericht

Vragen van BRUG-M over renovatie tennisbanen TC Volharding

Lees volgend bericht

Dit weten we over de persconferentie vrijdag