Buurtnetwerk stopt per direct de gesprekken met RVU en de Koel

Het buurtnetwerk Rothem/Weert heeft besloten om de gesprekken tussen de Koel en voetbalclub RVU te beëindigen. Reden is het aangenomen voorstel door de gemeenteraad om RVU terug in het accommodatiebeleid te plaatsen. Het buurtnetwerk voelt zich overruled door dit voorstel. Door het aannemen van het voorstel is volgens het buurtnetwerk de focus verlegd naar de realisatie van één gemeenschapsaccommodatie op sportpark RVU. Ook heeft het netwerk te weinig informatie en expertise om het voorstel uit te werken.

Nieuw plan
Onlangs besloot de gemeenteraad om RVU terug in het accommodatiebeleid te plaatsen. In 2019 werd de club vanwege bezuinigingen uit het beleid geplaatst. Volgens het buurtnetwerk wordt met dit de focus gelegd op één gemeenschapsaccommodatie in Rothem. Daardoor zou er volgens het netwerk een nieuw plan moeten komen om RVU om te vormen naar een gemeenschapsaccommodatie.

Vervolgstappen
Het buurtnetwerk is van mening dat ze niet genoeg expertise heeft om zo’n plan op te stellen. Daarop heeft de organisatie besloten om de gesprekken te beëindigen. Volgens het netwerk is de gemeente aan zet om de volgende vervolgstappen te nemen.

Lees vorig bericht

Gerrit Jan Grootheest afgelopen weekend twee keer eerste

Lees volgend bericht

Stichting Samen Onbeperkt: open dag creatieve groep