Dames 1 SV Meerssen kampioen: ‘Ze gaan voor elkaar door het vuur’

Het dameselftal van SV Meerssen is kampioen geworden. Op Tweede Pinksterdag speelden de dames een allesbeslissende wedstrijd tegen Geusselt Sport. Ze boekten de overwinning met 8-0.

Voorsprong
In de eerste minuten van de wedstrijd pakten de dames al een voorsprong die ze niet meer weggegeven hebben. De tegenstander had met twee man minder geen kans tegen de dames van SV Meerssen. Het was volgens voetbalster Misha Meijers dan ook een “makkelijke wedstrijd”. Na de competitie was het tijd om te gaan feesten. Champagne, confetti en artiesten; alles werd er uit de kast gehaald om het kampioenschap te vieren.

Plezier
Toen het elftal twee jaar geleden werd opgericht, verwachtten de dames niet dat ze nu al kampioen zouden zijn. Trainer Youri Poper verklaart dat de dames conditioneel sterk zijn, maar ook voor elkaar willen werken. “Ze hebben laten zien dat ze voor elkaar door het vuur gaan, daar ligt onze kracht.” De dames zelf vinden het vooral belangrijk dat ze plezier beleven aan het voetballen.

Lees vorig bericht

Patrick van Holten neemt afscheid van RVU: ‘Dat doet pijn aan het hart’

Lees volgend bericht

De Staat van de Raad #30: Nieuwe wethouders, een mix van verrassingen en voorspellingen