Portefeuilleverdeling: Molling krijgt financiën, De Rond water en klimaat

De portefeuilleverdeling van de nieuwe wethouders is bekend. De vier wethouders worden binnenkort geïnstalleerd tijdens een extra raadsvergadering. Tijdens een persconferentie afgelopen vrijdag werden de namen van de kandidaat-wethouders bekend gemaakt.

Dit is er bekend gemaakt:

Bjorn Molling (Lokaal DNA)
De 37-jarige Bjorn Molling is opgegroeid in Meerssen. Sinds 2008 is hij gemeenteraad in Meerssen. Sinds 2012 geeft hij leiding aan de toenmalige Partij Groot Meerssen, tegenwoordig Lokaal DNA. In het dagelijks leven werkt Molling bij de gemeente Maastricht, binnen het sociale domein. Molling gaat fulltime aan de slag als wethouder

Portefeuille Molling:

 • Financiën
 • Inkomen en bestaanszekerheid
 • Arbeidsmarkt en participatie
 • Wonen
 • Wegen
 • Verkeer en vervoer
 • Parkeren
 • Groen
 • Begraafplaatsen

Inge Smeets (Lokaal DNA)
Inge Smeets is 44 jaar en komt uit Meerssen. Momenteel woont ze in Geulle. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen behaalde Smeets genoeg stemmen om recht te hebben op een raadszetel. Smeets werkt sinds 2009 bij de politie. Smeets gaat fulltime aan de slag als wethouder.

Portefeuille Smeets:

 • Welzijn
 • Gezondheid
 • Toegankelijkheid
 • Leefbaarheid
 • Burgerkracht
 • Subsidies
 • Sport en bewegen
 • Accommodaties
 • Gebouwen
 • Speeltuinen en speelplekken

Vanessa de Rond (KIJK!!!)
Vanessa de Rond is 41 jaar en is eerder raadslid geweest voor KIJK!!!. Al 16 jaar werkt de Rond voor verschillende gemeente in Limburg als beleidsadviseur. Ze gaat parttime aan de slag. Ze werkt 0,7 fte.

Portefeuille De Rond:

 • Klimaat
 • Water
 • Natuur en landschap
 • Duurzaamheid
 • Milieu
 • Maastricht Aachen Airport
 • Jeugd
 • Onderwijs
 • Bibliotheek

Louk Bongarts (CDA)
Louk Bongarts is de oudste van het gezelschap. Hij is 67 jaar. Bongarts is geboren in Valkenburg en groeide op in Heerlen. Momenteel woont hij in Beekdaelen. Sinds 1 januari 2021 is hij voorzitter van het Openluchttheater in Valkenburg. Voorheen werkte hij als gemeentesecretaris. Die functie heeft hij bekleed in Valkenburg. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was hij de wethouderskandidaat voor de CDA-fractie in Valkenburg. Maar het CDA kwam in die gemeente niet in de coalitie en dus werd Bongarts ook geen wethouder. Nu gaat hij dat doen in Meerssen. Bongarts werkt 0,6 fte.

Portefeuille Bongarts:

 • Human Resource Management
 • Economie
 • Toerisme en recreatie
 • Gebiedsontwikkeling
 • Kunst
 • Cultuur
 • Erfgoed en monumenten

Burgemeester Clermonts behoudt haar oude portefeuilles. Dat zijn:

 • Openbare orde en veiligheid
 • Inkoop, facilitair en ICT
 • Bestuurlijke samenwerking
 • Dienstverlening
 • Communicatie
 • Lokale omroep
 • Evenementen en vergunningen
 • Handhaving
 • Ontwikkelingshulp/samenwerking
 • Oekraïne

Lees vorig bericht

Foto expositie ‘momenten in het park’

Lees volgend bericht

Kijk live mee naar de raadsvergadering